Tervetuloa ekokalusteet verkkokauppaan

 

terassikalusteet

 
Eco Furn -tuotteissa korkea laatu ja käyttömukavuus yhdistyvät hyvään mieleen ja kevyeempään ekologiseen jalanjälkeen
 
 

Ekotuoli on toistaiseksi suosituin tuotteemme. Suunnittelutyön polkaisi käyntiin pitkään muhinut tyytymättömyytemme perinteisesti ulkokäyttöön tarkoitettuihin kalusteisiin. Eksoottiset puulaadut sekä suuri määrä metalliosia toisiinsa hyvinkin vaihtelevilla rakenteilla kiedottuna jättävät paljon tilaa tuotekehittelylle.


Aloitimme haasteen ratkaisemisen metalliosista. Ulko-olosuhteissa puukalusteet kastuvat ja kuivuvat toistuvasti, jolloin puu niin sanotusti elää. Metalliosat eivät elä puun mukana. Tämä johtaa ensin epämiellyttävään kitinään ja lopulta puun halkeamiseen.

 

 
tilaa kalusteet netistä Seuraavaksi pohdimme puulaatuja. Miksi meillä myydään kalusteita, joiden raaka-aine (ja myös itse tuote) on kotoisin toiselta puolen maapalloa, vaikka elämme keskellä rikkaita metsävaroja? Usein tätä on perusteltu sademetsäpuiden (esim. teak) ylivoimaisella kestävyydellä ulkokäytössä. Tämä pitää toki paikkansa, mutta meillä on omissa metsissämme aivan vastaavia puulaatuja esimerkiksi lehtikuusi ja tammi. Meisän mielestämme on parempi käyttää läheltä saatavaa raaka-ainetta kuljetusmatkojen minimoimiseksi, paikallisen työn edistämiseksi ja ennen kaikkea - meillä luonnossa esiintyvät puut myös kestävät meidän ilmastoamme ympäristöystävälliset puutarhatuolit
     


   

 

eco furn jälleen myyjä

 

  
           

Vastauksena kehitimme ekotuolin puusta ja hamppuköydestä. Tuolin rakenne mahdollistaa istumisen kahdessa eri asennossa. Hamppuköydellä sidotut puuosat asettuvat istujan muotojen mukaisesti ja takaavat yksilöllisen istumismukavuuden jokaiselle. Metalliosia käytettäessä tällainen ei ole mahdollista.


Valmistamme kalusteita viidestä puulaadusta; koivusta, männystä, tammesta, lehtikuusesta ja tervalepästä. Mäntykalusteet käsitellään sävytetyllä petsillä, muut öljytään puuöljyllä. Lehtikuusesta valmistettuja kalusteita ei käsitellä, sillä lehtikuusi on sellaisenaan hyvin säänkestävä. Ajan mittaan käsittelemätön lehtikuusi harmaantuu.


Tuolit ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Huoltotoimeksi riittää, että naruja kiristetään tarvittaessa (avaa solmu ja sido uusi, tiukempi solmu). Pintakäsittelyn uusimisen tarpeeseen vaikuttaa paljon se, käytetäänkö tuolia sisällä vai ulkona. 

 

Ulkokalusteet voi öljytä noin kerran vuodessa. Myös petsatut mäntytuolit kannattaa öljytä, jos niitä käyttää ulkona. Lehtikuusesta valmistetut kalusteet ovat helppohoitoisia, niitä ei tarvitse öljytä, mutta öljyämisellä voi hidastaa harmaantumista. 


Ekotuolia voi käyttää lähes kaikkialla. Kotioloissa tai mökillä se sopii terassille, parvekkeelle, laiturille, takkahuoneeseen, olohuoneeseen ja saunaan (kuin muotolaude). Tuoli kulkee mukana  veneessä, asuntoautossa, erilaisissa tapahtumissa ja retkillä.

 


www.ekokaluste.fi
 
Suunnittelumme ja tuotantomme kulkevat kestävän kehityksen polulla:
 

Pyrimme käyttämään tuotteissamme ainoastaan luonnosta löytyviä materiaaleja.


Hankimme raaka-aineet niin läheltä tuotantolaitoksia kuin mahdollista: suoraan metsistä, joiden uusiutumisesta ja hoidosta pidetään huoli.


Pakkaamme tuotteita mahdollisimman vähän välttääksemme turhaa pakkausmateriaalia.


Suunnittelemme tuotteet tehokasta logistiikkaa tavoitellen.


Ideat materiaalit ja työntekijät ovat kotoisin lähialueelta, joko Suomesta tai Eestistä. 

  

     
 tilaa kalusteet netistä

info@ekokaluste.fi

045 328 5000

nettikauppa puutarhakalusteet, tilaa puutarhakalusteet vaivattomasti netistä

ympäristöystävälliset puutarhatuolit